Rij-impressies23 nov '12 18:21

Rij-impressie | Renault Clio

Auteur: Noud Broekhof

Renault slaat een compleet nieuwe weg in met de Clio. En designer Laurens van den Acker deed een flinke duit in het zakje.

Toegegeven, de rij-eigenschappen van deze nieuwe Clio zijn niet indrukwekkend. Hij rijdt prima hoor, maar het wachten is toch op de RS (met 200pk). De nieuwe Clio moet het vooral van z'n looks hebben. De Nederlandse designchef van Renault Laurens van den Acker heeft de auto een compleet nieuw gezicht gegeven.

Latijns

De strategie van de Franse designstudio is duidelijk: Renault krijgt de komende tijd een meer 'latijnse uitstraling', zo vertelde Van den Acker onlangs nog in onze uitzending. "Veel meer emotie en het wordt op die manier ook sensueler." Wat ons betreft is de Nederlander daarin geslaagd, met vlag en wimpel zelfs.

Trots
Bij Renault moeten ze volgens Van den Acker weer trots zijn op hun eigen merk. De nieuwe grille die hij construeerde, en die niet te missen valt bij deze Clio, is daar al een goed voorbeeld van. Het logo is echt levensgroot op de auto geplakt. Maar ook de dikke kont van de auto is een statement: hier staat echt een auto!

Prijzen beginnen vanaf 13.990 euro. De diesel is duurder en als je een beetje gaat aankleden dan kom je al snel op een kleine 20-duizend euro.

Luister hierboven naar de rij-impressie van Wouter Karssen in de nieuwe Clio. Luister ook het interview met Laurens van den Acker van 12 oktober jl. terug.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen