Rij-impressies21 sep '12 18:48

Rij-impressie | Mercedes-Benz A-Klasse

Auteur: Noud Broekhof

De concurrentie is moordend, maar bij Mercedes-Benz geloven ze in de ‘verjongende kracht’ van de nieuwe A-Klasse. Presentator Meindert Schut van de Nationale Autoshow testte hem.

Wie herkent hem nog? Niemand waarschijnlijk, want zelden zal een auto zo rigoureus onder handen zijn genomen door een autofabrikant als Mercedes-Benz met de nieuwe A-Klasse deed. En dat is eigenlijk niet meer dan logisch, want de oude A-Klasse werd toch wel gezien als een veredelde bejaardenmobiel.Verjongen
Mercedes-Benz vindt het nu tijd om te verjongen. De A kreeg een nieuw design en hij is meteen ook lager, breder en sportiever gemaakt. Bovendien liggen er nieuwe motoren onder de kap. Daardoor is dit de eerste Mercedes met een CO2-uitsoot vanaf 98 g/km. En dat is uiteraard goed nieuws voor de leaserijders onder ons.

Prijs
Minder goed nieuws is er wellicht voor de consument (zonder dikke portemonnee). De vanaf prijs van de nieuwe A-Klasse mag er namelijk zijn. De instapper, de A180 (CDI, 109pk), rijdt vanaf net geen 29.000 euro de showroom uit. En als je dan hier en daar nog een optie aankruist, kan de prijs toch lelijk oplopen.

Luister hierboven naar de rij-impressie van Meindert Schut in de nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse.

Gerelateerde artikelen