Petra Grijzen14 mei '13 15:36

BNR Petra Grijzen | Weekers wankelt, verzilver je overwaarde en sjoemelstroom

Auteur: BNR Webredactie

Petra Grijzen gaat dieper in op (de achtergronden bij) het nieuws. Staatsecretaris Weekers moet zich vanmiddag tegen over de Tweede Kamer verantwoorden voor de fraude met toeslagen. BNR volgt het debat natuurlijk op de voet. Co-host is politiek analist Martijn van der Kooij.

De Tweede Kamer moest er lang op wachten, maar mag vanmiddag dan eindelijk in debat met staatssecretaris Weekers over de fraude met toeslagen. Politiek verslaggever Hugo Reitsma volgt het debat.

Overwaarde
Steeds meer ouderen willen geld uit hun huis halen om zorg in te kopen of hun pensioen aan te vullen. Ze willen simpelweg hun huis 'verzilveren'. En woonminister Blok vindt dat een goed idee. Dat bleek vandaag bij de publicatie van het rapport 'Eigen haard is zilver waard' van de Taskforce Verzilveren. Kern van het rapport: gebruik de overwaarde van je huis vandaag en niet pas morgen.

Sjoemelstroom
De Nederlandse Energie Maatschappij maakt grijze energie groen, door voor een habbekrats certificaten te kopen. Net als heel veel andere energieleveranciers.  Belazer je daarmee de klant? Of is het de realiteit waarmee we het te doen hebben.

Probleemgezinnen
Probleemgezinnen krijgen voortaan één regisseur, in plaats van verschillende instanties die ze begeleiden. Staatssecretarissen Teeven en Van Rijn willen de Jeugdzorg op de schop nemen, en daar hoort ook bij dat gezinnen nog maar door één hulpverlener begeleid worden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen