Petra Grijzen16 mei '13 15:51

BNR Petra Grijzen | Strafbaarstelling illegaliteit, multinationals en nooit meer foute kleding

Auteur: BNR Webredactie

PvdA en de VVD gaan praten over het strafbaar stellen van illegaliteit. En dat is niet het enige regeerakkoord-onderwerp dat op de helling staat.

De VVD heeft een visioen van een ideaal Nederland zonder toeslagen en daarin is voor de liberalen zelfs geen plaats voor de hypotheekrenteaftrek.

Nieuwe multinationals
Een gesprek met de directeur innovatie van TNO over Nederlandse multinationals die nog geen multinationals zijn. hij weet waar de volgende vijf Nederlandse multinationals vandaan gaan komen. En BNR heeft misschien een zesde gevonden, want Nederlandse wiettelers verbouwen hun product steeds vaker in het buitenland, en niet alleen net over de grens in België of Duitsland. 

Burgers helpen politie zoeken
De politie heeft wel oren naar burgers die hen helpen zoeken, zoals nu gebeurt met Julian en Ruben. Maar welke risico's zitten eraan? Daarover een discussie met één van de vrijwilligers en een expert op het gebied van opsporing.

Verder in de show:
- Minister Ploumen van Buitenlandse Handel trekt 9 miljoen euro uit om een eind te maken aan de foute kleding uit Bangladesh. Samen met de Bengaalse overheid wil ze de arbeidsomstandigheden in kledingfabrieken verbeteren.
- En Duitsland is een half miljard kwijt aan een spionage-drone die ze niet gaan krijgen.

Dat en meer in BNR Petra Grijzen, van 16.00 tot 18.30 uur op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen