BNR Roelof Hemmen16 jan '13 16:01

BNR Roelof Hemmen | Kredietbeoordelaars, Obama, spionnen

Auteur: BNR Webredactie

Roelof Hemmen gaat dieper in op het nieuws. Te gast in de studio zijn econoom Mark Sanders, politiek redacteur en oud-correspondent in Washington Tom-Jan Meeuws, filmmaker Ton van der Lee en luchtvaartdeskundige Hans Heerkens.

Roelof Hemmen
Roelof Hemmen

De kredietbeoordelaars worden aan banden gelegd, zo heeft Europa vandaag officieel besloten. Maar hoe? En wat betekent dat voor ons?

Obama
De Amerikaanse president Obama maakt bekend wat hij met de wapenwet wil. Hij wil het wapenbezit al langer aan banden leggen, maar de discussie over wapenbezit kwam in een stroomversnelling na het bloedbad in Connecticut.

Picasso
Een artistiek dilemma in tijden van museaal ondernemerschap: mag een museum een Picasso verkopen om een parkeergarage te kunnen financieren? De Rotterdamse gemeenteraad worstelt NU met vraag of het Wereldmuseum de Afrika-collectie mag verkopen om zonder subsidie verder te kunnen draaien.

Spionnen
De Georgische president Saakashvili ligt onder vuur. Voor corruptie? Nee. Een bonnetjesaffaire? Ook niet. Hij zou homoseksuele spionnen inschakelen om beroemdheden te verleiden én te chanteren om ze zo loyaal te houden aan de president.

Gerelateerde artikelen