BNR Roelof Hemmen28 jan '13 16:00

BNR Roelof Hemmen | De Fyra, Kip-caravans en de vakbond

Auteur: BNR Webredactie

Roelof Hemmen gaat dieper in op het nieuws. Te gast in de studio zijn Jaap Vleugel, onderzoeker rail en vervoer aan de TU Delft, mediastrateeg Rob ter Horst, directeur van het Energy and Sustainability Centre van de Rijksuniversiteit Groningen Bert Scholtes en D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven.

Roelof Hemmen
Roelof Hemmen

Een alternatief voor de Fyra is binnen handbereik. ProRail-topman Hugo Thomassen liet weten dat de Beneluxtrein weer terug kan komen als verbinding tussen Nederland en België. Dat zei hij vandaag bij de Fyra-hoorzitting van het Benelux-parlement in Brussel. De spoorbedrijven hebben van staatssecretaris Mansveld tot eind deze week gekregen om met een oplossing te komen.

Caravans
Het oer-Hollandse bedrijf Kip-Caravans gaat exporteren naar China. En dat is goed nieuws voor het bedrijf uit Hoogeveen dat eerder nog twee keer failliet ging. De directeur van Kip over de kansen en valkuilen van zakendoen in China.

Vakbond
Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken kan zich niet vinden in de kritiek van FNV-voorzitter Ton Heerts. Dat zei hij vandaag in reactie op uitspraken van Heerts, die vindt dat het kabinet het overleg met de sociale partners frustreert. Hoe handig is het om hierover de publiciteit te zoeken?


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen