Spitsuur11 feb '16 15:43

11 februari | Zikavirus, plan-Samsom en Zwaartekrachtsgolven

Auteur: BNR Webredactie

In Suriname lijkt het zikavirus over zijn hoogtepunt heen te zijn. Dat zegt viroloog Eric van Gorp van het Erasmus MC. Hij zit samen met een onderzoeksteam in Suriname om het virus te bestuderen.

Vrouwen die tijdens hun zwangerschap  afreizen naar landenwaar het Zikavirus heerst, worden extra onderzocht. Dat zei gynaecoloog Anneke Kwee vanmiddag tijdens een bijpraat-sessie van het RIVM over het zikavirus. Er wordt géén negatief reisadvies gegeven voor zwangere vrouwen die naar landen als Brazilië en Suriname willen reizen, wel worden zij extra gewaarschuwd. Straks meer hierover.

Turkije
Het plan Samsom is een grote grap. En het akkoord tussen Turkije en de EU om de instroom van vluchtelingen te verminderen is een schande. Dat zegt de Turkse mensenrechtenorganisatie Multeci-der vandaag in Izmir tegen Europa-verslaggever Anke Truijen. Een bijdrage van Europaverslaggever Anke Truijen vanuit het Turkse Izmir

Zwaartekrachtsgolven
Al maanden gaat het gerucht dat wetenschappers zwaartekrachtsgolven hebben gemeten. Maar die zijn zo ongelooflijk moeilijk te meten, dat het nog een hele tijd duurde voor ze het zeker wisten. Op dit moment is de persconfentie nog bezig, maar het verlossende woord is inmiddels wel gesproken. Voor Wetenschap Vandaag is daar ook Mark Beekhuis.

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Petra Grijzen

Gerelateerde artikelen