Spitsuur19 nov '15 15:45

19 november | Wat te doen met Syriëgangers?

Auteur: BNR Webredactie

VVD en PvdA willen de wet wijzigen om Syriëgangers vast te kunnen zetten. Dat bleek tijdens het debat in de Tweede Kamer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs.

Fractievoorzitters Zijlstra en Samsom zoeken daarom nadrukkelijk naar manieren om dat anders te doen. De hoofdverdachten van die aanslagen waren Franse en Belgische Syriëgangers en Zijlstra en Samsom willen ruimere mogelijkheden om Syriëgangers en terugkeerders aan te pakken, bijvoorbeeld door de wet te wijzigen, zodat je ze vast kunt zetten.

Werkloosheid
Grimmige cijfers weer over de werkloosheid: steeds meer mensen waren de afgelopen jaren langer dan een jaar werkeloos. Daar komt bovenop dat mensen die ontmoedigd zijn en de arbeidsmarkt verlieten, ook zijn toegenomen. Kortom, tijd voor actie. Hoe voorkomen we dat je langdurig werkeloos wordt? Een bijdrage van Redacteur Roos Abelman. 

Klein bier van grote jongens
Bier dat een jaar lang gerijpt is of bier dat juist als extra vers wordt verkocht. Tussen de kleine brouwerijen proberen nu ook de grote jongens als Hertog Jan en Heineken op te vallen met bijzondere biertjes. Fiona de Lange, Biersommelier en zytholoog (afgestudeerd bierkundige)

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Petra Grijzen

Gerelateerde artikelen