Spitsuur18 nov '15 16:00

18 november | Wiebes zit nog niet aan zijn taks

Auteur: BNR Webredactie

Geen meerderheid in de Eerste Kamer voor het belastingplan, en toch zit 't in de voorlopige aanslagen van volgend jaar.

En dat mag je dan in 2017 weer terugbetalen. De 5 miljard lastenverlichting is op sterven na dood. Het kabinet heeft alleen het CDA overtuigd van de belastingvoorstellen voor het komend jaar. En dat is niet genoeg voor een meerderheid in de Eerste Kamer. Ondanks de nederlaag, blijft staatssecretaris Wiebes strijdbaar. Politiek verslaggever Laurens Boven is erbij.

Voortvluchtige dader
De klopjacht in het Franse Saint Denis leverde tot nu toe zeven arrestaties en twee doden op. Maar of de hoofdverachten daartussen zitten weten we niet. mogelijk zijn meer dan twee doden gevallen tijdens de grote antiterreuractie van de Franse politie. Dat zei de Franse minister van Buitenlandse Zaken Cazeneuve zojuist tijdens een persconferentie. De politie begon vannacht om vier uur met invallen in de wijk.

Topinkomens
Is onze samenleving rijp voor anti-terreurtrainingen? We geven EHBO cursussen, en brandpreventietrainingen, maar anti-terreurtrainingen zijn er niet. Paul Mulder van Trio Security Managment Consultancy geeft vandaag de dag anti-terreur trainingen. Met name aan agenten en beveiligers.Redacteur Roos Abelman zoekt het uit.

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Petra Grijzen

Gerelateerde artikelen