Spitsuur23 nov '15 16:00

23 november | Terreurdreiging Brussel, Extra aandacht OM aan verwarde personen en Bemiddelingskosten makelaar verboden

Auteur: Didi Levison

Blijft het niveau van de terreurdreiging in Brussel gehandhaafd of niet? Dit wordt nu in Brussel besproken en straks bekend gemaakt. In Spitsuur houden we je op de hoogte. Ook: OM geeft verwarde personen 'extra aandacht' na zaak-Borst & Hoe krijg je je betaalde huurbemiddelingskosten weer terug?

Brussel
We volgen de situatie in Brussel op de voet. Centraal staan de vragen: Wie zijn er opgepakt en waar is Salah Abdeslam?

Verwarde personen krijgen extra aandacht van OM na onderzoek zaak Els Borst
Het Openbaar Ministerie gaat ‘extra aandacht’ geven aan ‘verwarde personen die met justitie in aanraking komen'. Daarnaast krijgt het OM een centrale rol bij gedwongen opname van personen, zo schrijven de minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) en Edith Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) aan de Tweede Kamer. De maatregelen zijn een reactie op het rapport van de commissie-Hoekstra, die onderzoek deed naar wat er allemaal fout is gegaan in de zaak Bart van U. De 39-jarige Van U. wordt verdacht van de moord op oud-D66 politica Els Borst.

Bemiddelingskosten makelaar verboden
Huurders die bemiddelingskosten hebben betaald voor het vinden van hun woning, kunnen die terugvorderen via een deurwaarder. De Woonbond gaat huurders daarbij helpen. Het is namelijk verboden om voor die bemiddeling geld te vragen, zegt Marcel Trip van de Woonbond.

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Petra Grijzen


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen