Spitsuur7 jan '15 15:55Aangepast op 7 jan '15 16:37

Uitzending 7 januari | De aanslag op Charlie Hebdo

Auteur: Bram van Dijk

Bij een aanslag op het satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs zijn zeker twaalf mensen omgekomen. De daders zijn voortvluchtig.

Rond het middagmuur begonnen gemaskerde mannen met automatische wapens in het rond te schieten tijdens de redactievergadering van het weekblad. Volgens de laatste berichten gaat het om drie schutters.

- Correspondent Eveline Bijlsma is op plaats delict.
- Oud-correspondent Ariejan Korteweg had twee jaar geleden een interview met de doodgeschoten hoofdredacteur van Charlie Hebdo.
- Philippe Remarque, hoofdredacteur van de Volkskrant, overweegt de al-Baghdadi-cartoon te plaatsen morgen.

En verder:

Deflatie
Voor het eerst in vijf jaar tijd dalen de prijzen in Europa. In december werden producten 0,2 procent goedkoper dan het jaar ervoor. Dat klinkt leuk voor de consument, maar er zijn gevaren als de prijzen blijven dalen, legt economieredacteur Rob Jansen uit.

Journalist aangehouden in Turkije
Opnieuw is in Turkije een Nederlandse journalist aangehouden, voor de tweede dag op rij. Het gaat om de Nederlands-Turkse Mehmet Ülger. Hij werd opgepakt op de luchthaven van Istanboel, maar later op de ochtend weer vrijgelaten. Marc Guillet, correspondent in Turkije, volgt de aanhoudingen.

Dit en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Annette van Soest


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen