Spitsuur26 mei '15 15:28Aangepast op 26 mei '15 15:52

26 mei | Plasterk wil macht senaat aan banden leggen

Auteur: BNR Webredactie

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken vindt de Eerste Kamer belangrijk, maar zou graag zien dat de senaat niet langer de komst van nieuwe wetten kan dwarsbomen. 

Vandaag kiezen de leden van Provinciale Staten ook de Eerste Kamer. En dat brengt de nodige discussie met zich mee over de rol van de senaat. In Den Haag politiek zit politiek verslaggever Jaap Jansen erbovenop. Volg de uitzending rechtstreeks in onze liveplayer.

Externe harde schijven
Externe harde schijven zijn zo lek als een mandje. Het netwerk van veel externe harde schijven is nog altijd erg slecht beveiligd. Dat blijkt uit onderzoek van het televisieprogramma Opgelicht. Duizenden verkochte harde schijven blijken een privacylek te zijn. Met alle gevolgen van dien. IT-expert en CTO van Gendo, Arjen Kamphuis.

Showbizzmoord
De geruchtmakende showbizzmoord uit 1981 wordt herzien. De Hoge Raad heeft dat bepaald. Mogelijk is er sprake van een gerechtelijke dwaling in de moordzaak in Hilversum. Sinds tweeduizend zijn er al vijf zaken waar een grote fout gemaakt is aan het licht gekomen. Theo de Roos, emeritus-hoogleraar strafrecht aan de Universiteit van Tilburg.

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Petra Grijzen


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen