Spitsuur5 okt '15 15:46

5 oktober | Frans geweld schokt KLM-baas, vertrouwen weg in NFI-baas en topoverleg met Erdogan

Auteur: BNR Webredactie

KLM-topman Pieter Elbers is geschrokken van het geweld dat maandag door demonstrerend personeel is gebruikt tegen twee bestuurders bij het Franse zusterbedrijf Air France.

Onacceptabel, noemde hij de gebeurtenissen in Parijs in een verklaring. Het uitgangspunt is om op een respectvolle manier met de sociale partners in gesprek te blijven over de herstructurering, vindt de KLM-baas, die zich normaal gesproken zelden uitlaat over de interne strubbelingen bij Air France.

De Ondernemingsraad van het NFI zegt het vertrouwen in de directeur op. Reden hiervoor is de forse bezuiniging op het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Hierdoor zouden criminelen het makkelijker krijgen. De raad velt een hard oordeel over directeur Reinout Woittiez. Volgens de raad is de onderbouwing van het door Woittiez gevoerde bezuinigingsbeleid onvoldoende.

Topoverleg in Brussel met de Turkse president Erdogan over de vluchtelingencrisis. Op tafel ligt onder meer Europese steun voor extra vluchtelingenkampen in Turkije. Die moeten ervoor zorgen dat minder vluchtelingen naar Europa komen. Tineke Ceelen directeur van Stichting Vluchteling.

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Petra Grijzen


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen