Spitsuur20 apr '15 15:18

20 april | Wat doet Europa tegen mensensmokkel?

Auteur: BNR Webredactie

Met welke oplossing komt Europa voor de stroom vluchtelingen? Ook vandaag zijn mensen omgekomen bij hun oversteek over de Middellandse Zee.

We hebben contact met correspondent Nikos Lanser in Griekenland en met Herman Klijnsma, lobbyist in Libië. Hem vragen we wat Europa van Libië mag verwachten om mensensmokkelaars te stoppen. Han Entzinger, hoogleraar Immigratie- en Integratiestudies, komt uitleggen waarom vluchtelingen voor zo'n levensgevaarlijke bootreis blijven kiezen.

Aardbevingen
Uit onderzoek in opdracht van de provincie Groningen blijkt dat veel meer huizen moeten worden verstevigd tegen aardbevingen dan minister Kamp eerder meldde. PvdA-Kamerlid Jan Vos reageert.

Spaartaks
De gehate vermogensbelasting gaat snel op de schop. Op Prinsjesdag wil minister Jeroen Dijsselbloem zijn plannen presenteren om het rendement op vermogen eerlijker te gaan belasten. Nu moeten zowel spaarders als beleggers nog belasting betalen over een fictief rendement van 4 procent. Aan hoogleraar Ruben Freudenthal, hoogleraar Belastingrecht en partner bij Deloitte, de vraag: hoe voorkomt Dijsselbloem dat hij in een wespennest terechtkomt?

Hypotheken
Een nieuwe aanbieder op de hypotheekmarkt: Selektief Hypotheken wil de starter veroveren. De nieuwe hypotheekaanbieder wordt gefinancierd door de Canadese Maple Bank en wordt aangeboden door de Hypotheekshop en Huis & Hypotheek. We spreken erover met Cor Zwaan, directeur Klantrelaties bij CMIS Group, de eigenaar van Hypotheekshop en Huis & Hypotheek.

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Petra Grijzen


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen