Spitsuur16 apr '15 16:05

16 april | Asscher ziet geen brood in aanscherpen flexwet

Auteur: BNR Webredactie

Het Bed-bad- en brood -overleg van PvdA en VVD gaat niet door.

Rond deze tijd stond de tweede ronde gepland van het overleg. Met als centrale vraag: moeten illegalen  wel of geen nachtopvang krijgen. Politiek verslaggever Laurens Boven. De VVD vreest dat het aanbieden van bed, bad en brood een aanzuigende werking heeft op vluchtelingen. Midden-Oosten-correspondent Remco Andersen vanuit Libanon.

Flexwet
Minister Asscher is niet van plan de nieuwe flexwet nu al aan te scherpen. Ondanks dat er incidenten zijn bij de ING en ook de overheid waar flexwerkers worden weggestuurd uit angst voor dure ontslagvergoedingen. Minister Asscher debatteerde met de Tweede Kamer over  de nieuwe flexwet die per 1 juli moet ingaan om de positie van flexwerkers beter te beschermen. Verslaggever Anke Truijen in Den Haag.

Insecten als voer
Boeren zijn positief over het voeren van insecten aan hun vee. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Gent. Insecten zouden een duurzame oplossing zijn om veevoer mee te maken. Wim Verbeke, Hoogleraar Agro-Food Marketing and Consumentengedrag aan de Universiteit van Gent

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Petra Grijzen


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen