Spitsuur21 apr '15 15:57

21 april | Bootvluchtelingen, Moszkowicz en verkeerslawaai

Auteur: BNR Webredactie

 D66-leider Alexander Pechtold wil nog vandaag of morgen een debat in de Tweede Kamer over het vluchtelingendrama op de Middellandse Zee.

Aanstaande donderdag zijn de Europese regeringsleiders in Brussel om over noodmaatregelen te besluiten om het massale sterven van vluchtelingen te stoppen. Pechtold wil premier Rutte op pad sturen met een duidelijke boodschap. Correspondent Maarten Veeger is in Catania op Sicilië  waar vandaag 27 van de 28 overlevenden zijn aangekomen.  Ze zijn gehoord door de VN en worden opgevangen in een opvangkamp waar al vierduizend vluchtelingen zitten. Veeger vertelt wat er met deze mensen gaat gebeuren.

Geert en Bram
Geert Wilders is alleen voor al-Qaida een beetje bang, maar niet voor Bram Moszkowicz. Kom maar op, ik ben niet bang. Dat is de reactie van Geert Wilders op de presentatie van Bram moszkovic als toekomstig lijsttrekker voor VNL. Moszkowicz stond jarenlang PVV-leider Geert Wilders bij. Nu worden ze concurrenten.  Maar de PVV-leider maakt zich geen zorgen. Voor Mosckowicz moet zijn entree op het Binnenhof dé comeback worden.

Verkeerziek
Letterlijk ziek worden door verkeerslawaai: steeds meer mensen hebben er mee te maken. Tussen de zes en tot 800 duizend, blijkt uit onderzoek van kennis-instituut CROW. Kitty Baarns uit Zoetermeer is één van die mensen. Jurgen de Haan, projectleider bij kenniscentrum CROW.

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Petra Grijzen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen