Spitsuur20 jul '15 15:45Aangepast op 20 jul '15 16:09

20 juli | Ontploffing in Turkije, FIFA-stemming en PostNL-stakingsrecht

Auteur: BNR Webredactie

Bij een explosie in de Turks-Syrische grensplaats Suruç zijn tientallen mensen om het leven gekomen.

Ten minste 27 mensen zijn omgekomen bij een explosie aan de Turks-Syrische grens, honderden anderen raakten gewond. De ontploffing vond plaats in een cultureel centrum in de stad Suruç, tien kilometer van de grens. De Turkse minister van Binnenlandse Zaken spreekt van een terreuraanslag. De explosie is door omstanders vastgelegd op video.

FIFA
De nieuwe FIFA-voorzitter wordt op 26 februari 2016 gekozen. Dat maakte vertrekkend voorzitter Seph Blatter bekend. De verkiezing is een stuk later dan gedacht, eerder werd nog uitgegaan van eind december. Frank van Eekeren is onderzoeker van de Universiteit Utrecht, houdt zich ondermeer bezig met sportbestuur en de FIFA.

PostNL
De kortgedingrechter doet maandag om 17.00 uur uitspraak over stakingsacties van zelfstandige postbezorgers van PostNL. De rechtbank Midden Nederland liet dat zaterdag via Twitter weten. Zaterdagmiddag troffen PostNL en de actieleiders elkaar voor de rechter in Utrecht, omdat PostNL wil dat de actievoerders ophouden met staken en de pakketdepots niet blokkeren.

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Petra Grijzen


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen