Spitsuur29 apr '15 15:53Aangepast op 29 apr '15 16:47

29 april | Duidelijkheid over Dutchbat, minder misdrijven en meer EU-contributie

Auteur: BNR Webredactie

Is er eindelijk duidelijkheid voor Dutchbat, of kan het boek nog steeds niet dicht?

Het Openbaar Ministerie vervolgt oud-commandant Thom Karremans definitief niet voor het drama in Srebrenica. Maar Liesbeth Zegveld, de advocaat van de nabestaanden, stapt nu naar het Europees Hof. Liesbeth Zegveld, advocaat van de nabestaanden.

Misdrijven
Steeds meer gemelde misdrijven. Wat is daar de verklaring voor? Zometeen de politie. Goed nieuws, criminaliteit daalde de afgelopen tien jaar niet eerder zo hard als vorig jaar, namelijk met acht procent. Er zijn vooral minder inbraken en overvallen. Rodney Bos is bij de politie de landelijk coördinator woninginbraken.

EU-contributie
Het CDA wil uitleg van minister Dijsselbloem over de 200 miljoen extra die Nederland mogelijk aan Brussel moet overmaken. Uit berekeningen van het CBS blijkt dat de economie groter is dan eerder geschat. En een grotere economie, betekent meer EU-contributie. Deze 200 miljoen komt dus bovenop de naheffing van ruim 600 miljoen die vorig jaar al op de mat viel. Het CDA en de SP eisen uitleg. Maar de coalitie van VVD en PvdA wijst op de onafhankelijkheid van het CBS. Mark Harbers van de VVD.

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Petra Grijzen


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen