Spitsuur2 jan '15 18:28

Friday News | Onbemand maakt onbemind

Auteur: Thijs Baas

De bemanning van het vluchtelingenschip dat afgelopen week strandde voor de kust van Italië blijkt niet gevlucht te zijn, maar had zich verstopt tussen de vluchtelingen.

Image

Dat melden Italiaanse media. Op dit moment wordt een tweede vluchtelingenschip door een IJslandse sleepboot naar een haven begeleid. Italië-correspondent Maarten Veeger,

Mondriaan
70 jaar geleden overleed Piet Mondriaan. Daarmee vervallen nu de auteursrechten op zijn werk. Het Haagsche Gemeentemuseum heeft de grootste collectie Mondriaans ter wereld. En kan nu eindelijk zijn biografie uitbrengen zonder tienduizenden euro's aan beeldrecht kwijt te zijn. Benno Tempel is directeur van het Haagsche Gemeentemuseum.

Niet de fik derin
Vroeguh ging dat zo in Den Haag met de kerstbomen: Maar die tijd is al lang voorbij. Tegenwoordig worden kerstbomen "keurig" ingezameld en krijgt de Haagse jeugd "crownies", spaarpunten, om bijvoorbeeld kaartjes te winnen voor ADO Den Haag. Verslaggever Laurens Boven vanaf een "kerstbomeninzamelpunt" in een Haagse nieuwbouwwijk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen