Spitsuur7 apr '15 15:52

7 april | Beurs lonkt nog dit jaar voor ABN Amro

Auteur: BNR Webredactie

Het kabinet streeft er "in principe'' nog steeds naar om dit jaar te beginnen met de beursgang van ABN Amro. Minister Jeroen Dijsselbloem zei dat dinsdag bij RTL Z.

Meindert Schut
Meindert Schut

Dijsselbloem stelde een kabinetsbesluit over de beursgang van ABN anderhalve week geleden uit, na commotie over salarisverhogingen aan de top van de bank. Nadat die door de bank waren teruggedraaid en verantwoordelijk commissaris Peter Wakkie was afgetreden, zei premier Mark Rutte afgelopen vrijdag dat een beursgang dit jaar nog mogelijk is. Jaap Jansen sprak de minister.

Hooijmaijers
Oud-gedeputeerde in Noord-Holland Ton Hooijmaijers moet Tweeënhalf jaar de cel in. Volgens het hof is bewezen dat de VVD'er zich tussen 2004 en 2009 schuldig heeft gemaakt aan corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen. Anderhalf jaar geleden veroordeelde de rechtbank hem nog tot drie jaar. Verslaggever Martijn de Rijk is bij de rechtbank.

Paardenvlees
Vleeshandelaar Willy Selten moet 2.5 jaar de gevangenis in omdat hij paardenvlees verkocht als rundvlees. De eis van justitie was vijf jaar. Verslaggever Harmen van der Veen vanuit de rechtbank in Den Bosch. Een bijdrage van verslaggever Harmen van der Veen.

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Annette van Soest


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen