Spitsuur8 mei '14 18:51

Spitsuur Radiocartoon | Rotterdam gaat niet vanzelf

Auteur: Mark Beekhuis

Nou, weet je? Ik wil dus wel dat het heel helder is. Geen kwaad woord over Bjorn, hè, want he is gewoon een hele goeie jongen. Alleen ik denk steeds: ze zien óns steeds over het hoofd.

U komt er niet vandaan, misschien, maar u had dat idee ook al, toch? Rotterdam gaat niet vanzelf. En dat is nu ook officieel beleid - geloof ik, het staat in elk geval in het coalitieakkoord. En daar staat nog wel meer in: "De coalitie zet door op het verkleinen en verbeteren van de gemeentelijke organisatie. Minder papierwinkel, staat in dit document van 32 pagina's.

Wat overigens ook niet vanzelf gaat is Hans Van Baalen, de lijsttrekker van de VVD bij de Europese verkiezingen. Van Baalen heeft geld gekregen voor een persoonlijke campagne. Van rijke vrienden. En om zeker te weten dat hij geen Van Rey is - of een Hooijmaijers, of een Offermanns.

Lees even mee in de financiële boeken, om te zien of de zaken die daar staan net zo creatief zijn als die in het Rotterdamse akkoord. Er zit gewoon zoveel meer in. Maar Van Baalen houdt de boeken gesloten en de kaken op elkaar. Toch kunnen we wel ongeveer gokken wat hij zou zeggen...


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen