Spitsuur13 okt '14 15:49Aangepast op 13 okt '14 16:04

Uitzending 13 oktober | Medialand opgeschud, zzp'ers kunnen het best zelf en Nederlanders op rampplek

Auteur: BNR Webredactie

Staatssecretaris Sander Dekker heeft vandaag een bom gedropt in medialand.

De publieke omroep moet van hem meer gaan concurreren en raakt de helft van haar budget kwijt. En de omroep mag zich alleen nog bezighouden met informatie, educatie en cultuur. Verslaggever Harmen van der Veen was bij de presentatie van de plannen.

Zzp'ers
ZZP-organisaties zien niets in een sociaal vangnet, waar ze verplicht aan moeten bijdragen. Werkgevers-organisatie AWVN presenteerde vandaag een plan zodat óók ZZP'ers en tijdelijke werknemers recht krijgen op zaken als pensioen, en een uitkering bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. AWVN-directeur Harry van de Kraats was te gast bij Zakendoen Met Rens de Jong, en zoomt in op de arbeidsongeschiktheid. Johan Marrink, hij is voorzitter van ZZP Nederland.

Rampplek
Vier Nederlanders zijn eerder vandaag op de rampplek van de MH17 in Oost-Oekraïne geweest. De vier waren onderdeel van een missie van de OVSE, zegt het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Volgens het Ministerie hebben de vier niet gezocht in het gebied. De Nederlandse deelname komt als een verrassing voor Pieter Omtzigt, CDA-woordvoerder buitenland. Pieter Omtzigt, buitenland-woordvoerder voor het CDA.

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Petra Grijzen.

Gerelateerde artikelen