Spitsuur16 okt '14 16:09

Uitzending 16 oktober | Beursleed, Eurlings en gedoogbeleid

Auteur: BNR Webredactie

Het is weer een bloedbad op de beurzen wereldwijd. AEX staat al voor de achtste dag op rij in het rood. Dat is sinds 2008 niet meer voorgekomen.

De Amsterdamse index verloor in die 8 dagen ruim 9 procent. Reacties en duiding van beursanalist Corné van Zeijl (ACTIAM), BNR-economieredacteur Rob Jansen en Griekenland-correspondent Nikos Lanser.

Eurlings
Wonderboy Camiel Eurlings heeft het niet gered bij KLM. Waarom liep het niet? Die vraag leggen we voor aan Dig Istha, voormalig hoofd corporate communicatie bij KLM. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) vindt dat Eurlings' opvolger, Peter Elbers, wel wat hulp kan gebruiken van een toponderhandelaar.

Gedoogbeleid
De rechter in Groningen legt geen straf op aan twee wiettelers. Een revolutionaire uitspraak, niet alleen volgens hun advocaten, maar ook volgens D66. Wat gaat de uitspraak voor gevolgen hebben voor ons gedoogbeleid?

Oud nieuws
Wat stond er 400 jaar geleden in de krant? Het Meertens Instituut zoekt dat uit. En is daarbij een crowdsourcing-project gestart. Want: de oudste kranten zijn voornamelijk geschreven in het Gotische schrift. En daar zijn vrijwilligers voor nodig.

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Petra Grijzen.

Gerelateerde artikelen