Spitsuur20 okt '14 16:13

Uitzending 20 oktober | MH17, sterftecijfers, asbest

Auteur: BNR Webredactie

De Duitsers weten al wie schuldig is aan de ramp met vlucht MH17... maar PvdA en VVD houden een hoorzitting daarover tegen.

De VVD heeft geen behoefte aan een hoorzitting over de ramp met MH17. Waarom, hoor je van VVD-Kamerlid Ingrid de Caluwé.

Ebola
Vooral mensen en materiaal zijn nodig om ebola aan te pakken. Daarover zijn medisch specialisten, beleidsmakers en hulpverleners het eens. Zij kwamen vanmiddag in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam bij elkaar om te praten over maatregelen die in West-Afrika en in Nederland genomen moeten worden tegen de ziekte.

Sterftecijfers
Ziekenhuizen publiceren hun sterftecijfers. Wat heb je eraan als patiënt? Die vraag leggen we voor aan de Nederlandse Zorgautoriteit en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.

Zelfrijdende auto's
Straks rijden we tussen de zelfrijdende auto's naar ons werk. Maar is dat niet gevaarlijk? En welke wegen zijn daar geschikt voor? Dat horen we van Bart van Arem, hoogleraar Transport en Planning en directeur van het TU Delft Transport Institute.

Asbest
Asbestbedrijven die door gesjoemel hun certificaat kwijtraken, kunnen nu gewoon een nieuw bedrijf oprichten en een nieuwe vergunning aanvragen. Aan PvdA-Kamerlid John Kerstens de vraag met welke maatregelen minister Asscher moet komen.

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Petra Grijzen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen