Spitsuur24 jun '14 16:41Aangepast op 24 jun '14 17:24

Spitsuur | Gasbaten naar innovatie, jihad-propaganda en: plofkip die er niet is, die ken je niet kopen

Auteur: BNR Webredactie

Geld dat met het gas wordt verdiend, moet naar innovatie, vindt D66

De Tweede Kamer wil een aardgas-fonds, waarmee innovatie in het midden- en kleinbedrijf kan worden betaald. Een initiatief hiertoe van D66 krijgt tijdens een debat, later vanmiddag, de steun van een ruime meerderheid in de Tweede Kamer. Het geld voor dat innvatie-fonds moet komen van de aardgasbaten. PvdA-leider Samsom steunt het plan, maar het is volgens hem niet genoeg.

Neckermann
Postorderbedrijf Neckermann is dinsdag door de rechtbank in Breda failliet verklaard. Er worden pogingen gedaan de webwinkel een doorstart te laten maken, zei een woordvoerder van het bedrijf. Mogelijk dat daar nog dinsdag uitsluitel over komt. Economiecommentator Rob Jansen legt uit hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Jihad-propaganda
'Oh, Oh Aleppo, de Spookstad' is een propagandafilm die is gemaakt door jonge jihadisten in de Syrische stad Aleppo. Ze kondigden de film maanden geleden aan en hebben hem vandaag op Youtube gezet. Correspondent Harald Doornbos staat aan de Syrische grens en vertelt over de YouTube-film van Nederlandse Jihadstrijders in Syrië.

Plofkip
Als er geen plofkip in de schappen ligt, dan kopen consumenten het toch ook niet? Er ligt nog te veel plofkip in de schappen bij de supermarkt. Dat blijkt uit onderzoek van Wakker Dier. Terwijl supermarkten vorig jaar verklaarden zo snel mogelijk de kip te vervangen, is in alle winkels nog meer dan de helft van de kip, een plofkip. In het ergste geval gaat het zelfs om 95 procent. Liselotte Hamelink van het Cenraal Bureau Levensmiddelen.

En verder: wat gebeurt er na het faillissement van postorderbedrijf Neckermann? En Hans Nijland, voorzitter van FC Groningen, de club waar Louis Suarez op 19-jarige leeftijd naartoe ging.

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Petra Grijzen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen