Spitsuur23 jun '14 16:35

Spitsuur | Zorgen over Afghanistanmissie, verontwaardiging over Netjes en angst voor ISIS-onderwijs

Auteur: BNR Webredactie

Kan het Nederlandse leger een nieuwe missie naar Afghanistan aan? De militaire vakbond AFMP maakt zich zorgen.

Nederland en een aantal andere westerse landen overwegen een nieuwe militaire missie naar Afghanistan. Dat meldt de Volkskrant. Begin volgende maand moet het kabinet tijdens een conferentie van de NAVO aangeven hoeveel militairen Nederland stuurt. Naar verwachting zijn dat er ongeveer honderd, die het Afghaanse leger en de politie gaan trainen. Anne-Marie Snelss, voorzitter van militaire vakbond AFMP.

Rena Netjes
Verontwaardigde reacties op de veroordeling van journalist Rena Netjes in Egypte. Zij werd bij verstek tot 10 jaar cel veroordeeld voor het verspreiden van valse informatie en voor het bieden van een platform aan de verboden Moslimbroederschap. Minister Timmermans ontbiedt de Egyptische ambassadeur en de Nederlandse Vereniging van Journalisten spreekt van een inktzwarte dag voor de persvrijheid. Harry van Bommel, Tweede Kamerlid voor de SP.

ISIS-onderwijs
Voorkom de oprichting van een school die sympathisanten van terreurgroep ISIS willen oprichten. Dat is de oproep van Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch. Hij reageert daarmee op uitspraken van Abdoe Khoulani, bestuurslid van Stichting Islamitisch Onderwijs en één van de oprichters van een nieuwe Islamitische middelbare school in Amsterdam. Khoulani verklaarde zich op internet medestander van terreurbeweging ISIS. Tweede Kamerlid voor de PvdA, Ahmed Marcouch.

Verder: Het is de schuld van de politiek dat het helemaal is misgegaan met de woningcorporaties, vindt Willem van Leeuwen, voorheen brancheorganisatie Aedes. Casper van der Kruit, verslaggever voor Hart van Nederland over wat er is gebeurd met de twee Nederlandse vrouwen in Panama en uiteraard Nederland - Chili: wie spelen er?

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Petra Grijzen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen