Spitsuur10 feb '14 15:53

Spitsuur | De brief van Plasterk, kan Europa chocola maken van de Zwitserse NEE? en nieuwe Nederlandse medailles in Sotsji?

Auteur: BNR Webredactie

Zijn de antwoorden van de ministers Plasterk en Hennis genoeg om de Tweede Kamer te overtuigen dat zij de juiste mensen op de juiste plekken zijn?

Plasterk betreurt zijn uitlatingen over het NSA-schandaal vorig jaar in Nieuwsuur. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. Plasterk beweerde in die uitzending dat de Amerikaanse geheime dienst hier telefoons had afgeluisterd. Later bleek dat niet te kloppen. En het kabinet wist dat al in november. Politiek verslaggever Hugo Reitsma in Den Haag.

Zwitserse gatenkaas
De Europese interne markt is geen Zwitserse gatenkaas.. Zwitserland kan niet aan de ene kant een quotum instellen voor migranten en tegelijkertijd mee profiteren van allerlei Europese privileges. Is de waarschuwing van EU commissaris Reding. Gisteren stemde een nipte meerderheid van de Zwitsers voor een stop op immigratie uit EU-landen. Europa-verslaggever Anke Truijen.

Centraal Boekhuis
Aan het plan om Polare te redden kleven teveel financiele risico's vindt het Centraal Boekhuis. Ze zien er niks in om de noodlijdende boekhandel overeind te houden. De winkels van Polare zijn al twee weken dicht. Ook vraagt de boekhandel morgen uitstel van betaling aan. Het Centraal Boekhuis kreeg de afgelopen dagen de zwarte piet omdat de banken wel aan het reddingsplan mee wilden doen. Hans Willem Corteraad, directeur van het Centraal Boekhuis.

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Petra Grijzen.

Gerelateerde artikelen