Spitsuur22 mei '14 16:31Aangepast op 22 mei '14 19:52

Extra uitzending Europese verkiezingen

Auteur: BNR Webredactie

Nog even en de stembussen sluiten. Terwijl de eerste exit polls binnenkomen, houden politieke partijen vanuit zaaltjes in Nijmegen, Den Haag, Amsterdam en Scheveningen hun adem in.

Hoe hoog of hoe laag was de opkomst dit jaar? Welke partij wist de meeste kiesgerechtigden naar de stembus te krijgen en wie is de grote verliezer? Een rondje langs de verschillende zalen.

Winnaars en verliezers
Wat betekent de uitslag voor de verschillende partijen? En wat zijn de verwachtingen voor komende zondag wanneer de andere Europese landen naar de stembus gaan? In de studio zijn Europa-correspondent Anke Truijen, politiek verslaggever Hans Verbeek en Europa-kenner Martin Visser.

Woerden
Officieel mag er vanavond nog geen uitslag bekend worden gemaakt. Wie toch een beeld wil krijgen, kijkt naar Woerden. Toch een beetje de dwarsdoorsnede van Nederland. Verslaggever Laurens Boven is daar in een stemlokaal.

Sociale Media
Niels Loeffen, online media redacteur bij HowAboutYou, duidt de sociale media. Lukt het GeenStijl om bij elk stemkantoor de uitslag te verzamelen? En hoe wordt er getweet door Sophie in ’t Veld en Hans van Baalen?

Dat en meer tussen 20.30 en 22.00 uur tijdens een extra verkiezingsuitzending met Petra Grijzen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen