Spitsuur16 apr '14 15:53

Spitsuur | NAVO zoekt grenzen op, Starbucks trekt ze over (en mbo is ondermaats)

Auteur: BNR Webredactie

De NAVO stuurt per direct meer vliegtuigen, schepen en landtroepen naar Oost-Europa. Een directe reactie op Russische agressie in Oekraïne, zegt Navo-chef Rasmussen.

De pro-Russische demonstranten hebben de Oekraïense aanval afgeslagen en vieren feest in een lente-achtig Slavjansk. Rob de Wijk, van het Haags Centrum voor Strategische Studie's over wat de NAOV-troepen gaan doen. Bernard Hammelburg is het symboolpolitiek of kantelpunt.

Mbo
De overgrote meerderheid van de mbo-opleidingen voldoet niet aan alle kwalistietseisen. Dat concludeert de Onderwijsinspectie vandaag in de doorlichting van het Nederlandse onderwijsstelsel.Jan van Zijl van de MBO Raad komt aan het woord, maar eerst verslaggever Laurens Boven met de cijfers.

Starbucks
Een 'wake-up call' voor de politiek, zo noemt de Amerikaanse Kamer van Koophandel in Nederland de verhuizing van Starbucks. De Amerikaanse koffieketen verplaatst het Europese hoofdkantoor van Amsterdam naar Londen. Patrick Mikkelsen, directeur van AmCham - de Amerikaanse Kamer van Koophandel - is bij mij in de studio.

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Petra Grijzen.

Gerelateerde artikelen