Spitsuur21 aug '14 15:46

Uitzending 21 augustus | Militaire vakbond boos, werkloosheidcijfers en strafbare tweets

Auteur: BNR Webredactie

De militaire vakbond is boos over het feit dat medewerkers van Defensie jarenlang zijn blootgesteld aan de giftige stof Chroom-6, terwijl het ministerie ervan af wist.

In juni zei minister Hennis-Plasschaert nog tegen de Kamer dat er geen concrete aanwijzingen waren, maar uit documenten die de Volkskrant in handen heeft blijkt het tegendeel.

In opdracht van de landmacht werden eind jaren '90 en begin 2000 namelijk meetrapporten opgesteld die dat duidelijk maakten. Twee maanden geleden zei minister Hennis nog dat ze daar geen aanwijzingen voor had.

Werkloosheidcijfers
Goed nieuws van het Centraal Bureau voor de statistiek: voor de derde maand op een rij is de werkloosheid gedaald. Het aantal werklozen nam in juli met 12.000 personen af. Toch is er ook een kanttekening te plaatsen, want de jongeren blijven achter.

#nietoptwitter
Het CDA gaat een wetsvoorstel indienen die het strafbaar stelt terroristisch geweld te verheerlijken, ook via de sociale media. Directe aanleiding zijn reacties op Facebook en Twitter op de door IS verspreide video waarin te zien is hoe de Amerikaanse journalist wordt onthoofd. Strafrechtadvocaat Gerard Spong is in de uitzending.

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Petra Grijzen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen