Spitsuur19 mei '14 15:44

Spitsuur | Van Gaal naar United, Schiphol naar Lelystad en AH slaat plank mis met kip

Auteur: BNR Webredactie

Belangrijkste onderwerp hier kort omschrijven. Mogelijk hieronder nog verder aangevuld.

Schiphol wil luchtvaartmaatschappijen naar Lelystad lokken met hele lage tarieven. Voor de helft van de prijs die ze nu op Schiphol betalen, kunnen ze in de toekomst op Lelystad terecht. Maar KLM ziet niets in dit lokkertje.

Van Gaal
De kogel is eindelijk door de kerk: Louis van Gaal wordt de nieuwe trainer van Manchester United. We wisten het allemaal al wel zeker, maar nu is het eindelijk definitief. Sportredacteur Anne-Greet Haars en correspondent Lia van Bekhoven lichten de overstap toe.

Onhoudbare Belastingdienst
Het gaat niet best bij de Belastingdienst. De situatie dreigt er onhoudbaar te worden. Dat zegt staatssecretaris Wiebes van Financiën. Ons stelsel is te ingewikkeld en Wiebes wil het daarom eenvoudiger maken. Tegelijkertijd hoopt 'ie op een betere verhouding met de ambtenaren van de Belastingdienst. Hans Verbeek in Den Haag. 

Hollandse kip
Een paginagrote advertentie van Albert Heijn dreigt uit te lopen op een flinke publicitaire misser. In de advertentie presenteert de supermarkt de Hollandse kip, een nieuw kippenras uit Nederland met betere leefomstandigheden. Maar Wakker Dier spreekt van misleiding en dient een klacht in bij de Reclame Code Commissie. En de Dierenbescherming vindt de kip niet goed genoeg voor een ster van het 'Beter Leven'-keurmerk. Gerard Rutte, supermarktspecialist van uwsupermarkt.nl.

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Petra Grijzen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen