Spitsuur22 sep '14 15:50

Uitzending 22 september | Transavia nog geen prijsstunter & Turks-Syrische grens deels dicht

Auteur: BNR Webredactie

De plannen om van Transavia een grote prijsstunter te maken, zijn in de ijskast gezet. Dat is wat piloten hebben bereikt met hun staking, die het bedrijf 20 miljoen euro per dag kost. Topman Alexandre de Juniac heeft zojuist een persconferentie gegeven.

De huizenprijzen zitten weer duidelijk in de lift. Vijf maanden op rij stijgen de prijzen en liggen daarmee nu op het niveau van 2003. Het gaat dus de goede kant op. Betekent dat ook dat het kabinet nu rustig achterover kan leunen en wachten tot de huizenmarkt weer op adem komt of moet er meer gebeuren?

Turkije heeft de grens met Syrië weer deels gesloten na de toestroom van meer dan 100.000 vluchtelingen. Die kwamen uit de Syrische stad Kobani, net over de grens, die onder vuur ligt van IS. Op dit moment lijken Koerdische strijders die slag te winnen.

&

Slapend leren
Leren terwijl je slaapt. Het kan en het enige wat je nodig hebt is een iPhone-app. Tijdens het leren luister je naar een soundtrack via de app. 's Nachts als je in diepe slaap bent dan speelt jouw iPhone deze soundtrack weer. En de volgende ochtend herinner je de stof 30 procent beter. Zo simpel is het volgens het Amerikaanse bedrijf Sheepdog Sciences.

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Petra Grijzen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen