Spitsuur25 jul '14 15:05Aangepast op 25 jul '14 15:46

Spitsuur | Nieuwspanel over veiligheidsmissie, duur studeren en onbewapend naar site

Auteur: BNR Webredactie

Er zijn weer twee vliegtuigen met slachtoffers van vlucht MH17 aangekomen. Het gaat om 74 kisten. Net als de afgelopen dagen wordt er zometeen een minuut stilte in acht genomen.

Renee van Heteren is ter plekke. Maar Spitsuur opent vandaag om 15:30 met het nieuwspanel:  Harm Ede Botje, buitenlandredacteur bij Vrij Nederland, Koen de Regt, verslaggever RTL, net terug uit Oekraïne en Geert Jan Hahn, Oekraïne-watcher bij BNR. Het kabinet stuurt 40 man marechaussee naar het rampgebied om de onderzoekers bij te staan. Maar vooralsnog gaan zij zonder wapens. Hoe denkt het panel daarover?

Studieduur in België
Studeren in België dreigt een stuk duurder te worden. En dat kan wel eens vervelend uitpakken voor veel Nederlanders. Die schreven zich de laatste jaren namelijk juist steeds vaker in bij een Belgische universiteit, omdat het collegeld er zo lekker laag was. Een gesprek met Guus Staats, van Nuffic de Nederlandse organisatie voor internationalisering in het hoger onderwijs.

Nieuwspanel
In het nieuwspanel: advocaat Theo Hiddema, Elsevier-columnist Arend-Jan Boekestijn en onze politiek commentator Jaap Jansen.  Onder meer over het aandringen door regeringspartij PvdA dringt aan op een Europese top van staats- en regeringsleiders over nieuwe stappen tegen Rusland. Dat bleek vrijdag in de Tweede Kamer, waar gesproken wordt over het neerschieten van het toestel van Malaysia Airlines.

Onbewapend
Het kabinet stuurt veertig man marechaussee naar de crash-site van MH17 om de Onderzoeksraad voor Veiligheid bij te staan. Annette van Soest vroeg aan Pieter van Vollenhoven, oprichter van die Onderzoeksraad, of het verstandig is dat die marechaussee zonder wapens gaat. U hoorde Pieter van Vollenhoven, oprichter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Petra Grijzen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen