Spitsuur17 apr '14 15:54

Spitsuur | Geen oorlog met Russen, accijns heroverwogen en langdurige zorg

Auteur: BNR Webredactie

Kan Poetin zijn gang gaan? Of wordt de handel en wandel aan banden gelegd?

Er komt geen oorlog in Oekraïne. Dat stelde premier Mark Rutte zojuist. Rutte zegt dus: 'er komt geen oorlog'. Maar geeft hij daarmee indirect aan dat Poetin gewoon zijn gang kan gaan?Wierd Duk is voormalig Rusland-correspondent en auteur van het boek 'Poetin: Straatvechter bedreigt Wereldorde'.

Accijs
Als de opbrengst van de recente accijnsverhoging tegenvalt, zal de maatregel worden herzien. Dat zegde staatsssecretaris Wiebes van Financien toe, in een debat met de Tweede Kamer. De Kamer maakt zich grote zorgen over de gevolgen van de accijnsverhoging, vooral voor de pomphouders in de grensstreek. Hans Verbeek in Den Haag.

Zorg
De langdurige zorg wordt gewoon per 1 januari overgeheveld naar de gemeentes, ook al waren er verschillende zorgorganisaties die uitstel wilden. Door het akkoord over de zorg dat coalitie en oppositie gisteravond gesloten hebben, komt dat uitstel er niet. Wel wordt er 360 miljoen euro extra uitgetrokken, om die overgang soepel te laten verlopen. Aad Koster, directeur van Actiz, organisatie van zorgondernemers.

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Petra Grijzen.

Gerelateerde artikelen