Spitsuur6 mei '14 17:58

Spitsuur Radiocartoon | Kneus op het Songfestival

Auteur: Mark Beekhuis

Nu u het allemaal weet van Pauw & Witteman, wil Mark Beekhuis u ook graag iets mededelen. Vóór een of andere krant erover gaat schrijven.

Image

Tot nu toe hebben we er eigenlijk nooit actief de communicatie over gezocht, maar gezien de ophef rond het geval P&W, denk ik dat het goed is dat ook wij uit de kast komen. Want in tegenstelling tot wat u waarschijnlijk van BNR verwacht: ook deze rubriek is niet live. En zometeen hoort u Petra Grijzen weer. Ook niet live. Allemaal gisteren al opgenomen.

Dus als u zich altijd al afvroeg waarom die file waar u nu in staat niet wordt genoemd bij de verkeersinformatie? Die krijgen we twee weken tevoren al aangeleverd. Eerlijk gezegd - en daar hoor je dus nooit iemand over - zijn we heel erg trots op hoe vaak het klopt wat we dagen tevoren al opnemen.

Zo. Het hoge woord is eruit. Dan het songfestival van afgelopen zaterdag: het lied van de Common Linnets - heeft u trouwens enig idee wat dat betekent, Common Linnet? Volgens Wikipedia is dat een Kneu. Dus de Kneus. De kneu is een zangvogel uit de familie van vinkachtigen. Het mannetje is te herkennen aan het rood van kop en borst, meestal is de kleur afgedekt door de grijze veerranden. Het vrouwtje is over het geheel wat meer streperig getekend dan de man. De zang is prettig aandoend gebrabbel met fluittonen.

Wikipedia klopt ook al zo vaak. Het is daarom niet verrassend dat we wél de halve finale, maar niét de hele finale hebben gehaald. En wees eerlijk - die Kasper Juul is in het echt een veel leukere man dan het karakter dat hij in de serie Borgen speelde.

*) Maar klopt dat eigenlijk wel Petra, deze is toch voor dinsdag?


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen