Spitsuur19 nov '13 15:43

Spitsuur | Tbs-klinieken, Beiroet en klimaatmees

Auteur: BNR Webredactie

VVD en PvdA willen tbs-klinieken openstellen voor Belgische criminelen.

De VVD en de PvdA willen Belgische criminelen met psychiatrische problemen laten behandelen in Nederlandse tbs-klinieken. Ze willen dat staatssecretaris Teeven hiervoor de mogelijkheden onderzoekt. Teeven is vooralsnog van plan om een aantal klinieken te sluiten omdat er sprake is van overcapaciteit. Renaat Landuyt - parlementslid van regeringspartij SP-A.

Aanslag Beiroet
De verantwoordelijkheid van de aanslag bij de Iraanse ambassade in Libanon is opgeist door de Abdullah Azzam Brigades, een tak van al-Qaeda. Bij de aanslag vanmorgen zorgde een zelfmoordterrorist en een autobom voor minstens 23 doden, en 146 gewonden. De Soenitische groep eist onder meer dat Iran zijn troepen uit Syrie weghaalt, en heeft gedreigd met meer aanslagen. Volgens correspondent Remco Anderssen is de schade groot...

Supermees
Er is een klimaatbestendige koolmees in de maak. Elk type koolmees gedraagt zich namelijk anders bij veranderingen in de natuur. Door de beste mezen te fokken wordt er een supermees gemaakt die het best bestand is tegen die veranderende wereld. Marcel Visser is hoogleraar ecologische genetica van het NIOO, Nederlands Instituut voor Ecologie. Hij leidt het onderzoek en legt uit wat we aan zo'n supermees hebben. Marcel Visser, hoogleraar ecologische genetica. Het duurt nog ongeveer 5 jaar voordat de supermees er is.

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Petra Grijzen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen