Spitsuur26 apr '16 15:35Aangepast op 26 apr '16 15:57

26 april | Ebru Umar, Mitsubishi en vluchtelingenbanen

Auteur: BNR Webredactie

Als het aan minister Bert Koenders ligt, mag Ebru Umar zo snel mogelijk Turkije verlaten. Hij heeft goede hoop op een gunstige uitkomst van gesprekken tussen de columniste en het Turks openbaar ministerie.

Meindert Schut
Meindert Schut

'Consulaire bijstand' en andere ondersteunende acties moet er volgens Koenders druk op de zaak worden gezet. De zaak moet in ieder geval zorgvuldig worden uitgevoerd.

Mitsubishi
Mitsubishi zat in 1991 al fout bij tests die het benzineverbruik meten. Dat heeft de Japanse autobouwer vandaag toegegeven. Bij hoeveel auto's er gemeten is met testen die niet aan de overheidseisen voldeden, is niet bekend. Ging het bij Volkswagen nog om gesjoemel met de software om bij tests positiever uit de bus te komen, bij Mitsubishi gaat het om fouten bij testen met benzineverbruik. Die tests voldeden niet aan de eisen van de Japanse overheid.

Vluchtelingen
Vluchtelingen moeten sneller aan een baan en een woning worden geholpen. Vanaf komende zomer is het de bedoeling dat vluchtelingen die in Nederland mogen blijven, in een gemeente worden gehuisvest waar ze een grote kans maken op een baan. Op die manier moet worden voorkomen dat de tienduizenden nieuwe vluchtelingen over een paar jaar massaal werkloos zijn. Politiek verslaggever Jeroen Stans in Den Haag.

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Meindert Schut


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen