Sportzaken27 jul '13 13:42Aangepast op 27 jul '13 14:05

Utrecht-directeur: 'Fox-deal een garantie voor de toekomst'

Auteur: BNR Webredactie

FC Utrecht is blij met de komst van FOX in de Eredivisie. Dat zegt directeur Wilco van Schaik tegenover BNR Nieuwsradio. Dankzij de deal ontvangt de club komend seizoen zo’n 3,5 miljoen euro aan televisie-inkomsten, veel meer dan voorgaande jaren. “Voor veel clubs is deze deal een garantie voor de toekomst.”

Vanaf 1 augustus gaat Eredivisie Live over in Fox Sports Eredivisie. Voor de voetbalclubs in Nederland een gunstige ontwikkeling, vindt Van Schaik, want de televisie-inkomsten stijgen fors. In totaal zal Fox International komend seizoen bijna 62 miljoen euro verdelen over de 18 clubs uit de Eredivisie. Dat dit niet evenredig gebeurt, kan de directeur van FC Utrecht wel begrijpen. “De televisiegelden worden al jaren prestatiegebonden verdeeld. Dat gaan ze nu niet opeens veranderen, ook al betekent dit wel dat de verschillen tussen clubs in de Eredivisie de komende jaren alleen maar zullen toenemen.”

Geen geloof
De voorganger van FOX, Eredivisie Live, kan terugkijken op een goede periode, vindt sportmarketeer Chris Woerts, één van de bedenkers van de voetbalzender. “Veel mensen hadden er geen geloof in. Zij dachten: het maximum voor de betaalmarkt ligt op tweehonderdvijftigduizend abonnees. Daar is Eredivisie Live met zo’n zeshonderduizend ruimschoots overheen gegaan.”

Gerelateerde artikelen