Sportzaken23 nov '13 13:23

Toon Gerbrands: "Kans dat trainingsaccommodatie in Alkmaar blijft is niet zeker"

Auteur: Anne-Greet Haars

Volgens Toon Gerbrands, directeur algemene zaken van AZ, is het niet zeker dat de trainingsaccommodatie van de club in Alkmaar blijft staan. "Het is een serieuze issue", aldus Gerbrands zaterdag in BNR Sportzaken.

Enkele weken geleden werd bekend dat AZ een conflict heeft met de gemeente over de bestemmingsplannen. Zo wil AZ een casino bouwen in het hun eigen stadion, maar de gemeente wil ook een gokpaleis op een andere locatie in de stad toestaan. Ook is er gesteggel over reclamemasten.

“We zijn bezig met een nieuwe trainingscomplex, dat kost ons iets van 10 tot 12 miljoen euro. We waren er bijna helemaal uit, maar we vinden het te gek voor woorden dat de gemeente ons gaat wegconcurreren terwijl ze andere afspraken met ons hebben. Er ligt veel emotie op dat gebied, maar we proberen het zakelijk en professioneel te regelen", legt Gerbrands uit.

“We zijn toen verder gaan kijken en kwamen we in Zaanstad terecht, die wilde ons wel helpen. De komende maand wordt besloten wat het gaat worden."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen