Sportzaken20 mei '14 10:52

'De wet van de vlaflip'

Auteur: Anne-Greet Haars

"Ik heb er alle vertrouwen in dat Louis van Gaal een goed WK neer kan zetten met deze jonge groep en dat heeft alles te maken met wet van de vlaflip", zegt Bob van Oosterhout (directeur sportmarketingbureau Triple Double) in BNR Sportzaken.

Volgens Van Oosterhout doet Louis van Gaal er alles aan om toeval uit te sluiten. "De wet van de vlaflip stamt nog uit de tijd van Van Gaal bij AZ. Er kwam iedere maand een bepaald menu in het restaurant en op gegeven moment was het de beurt aan van Louis van Gaal om het menu samen te stellen. Dat moest een Hollands menu worden met een karbonaadje, sperzieboontjes, aardappeltjes en een vlaflip toe."

"Louis is op de dag van het uitserveren van het menu de keuken van AZ ingelopen om uitgebreid uit te leggen aan de koks op welke manier de toef slagroom op de vlaflip moest en wanneer het mandarijntje erop moest - want het moest wel vers, niet uit blik anders werd het te zompig. In totaal is hij drie kwartier met die vlaflip bezig geweest. Iemand die zo gedetailleerd bezig is met een vlaflip, maakt ons wereldkampioen!"


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen