Sportzaken13 dec '14 12:57

Humberto's verhaal | Amsterdam pact

Auteur: BNR Webredactie

Heeft u wel eens gehoord van de ‘Rooney Rule’? Het is een regel uit het American Football, ingevoerd in 2003.

Sindsdien zijn NFL clubs verplicht bij iedere sollicitatie voor de positie van coach of assistent coach, tenminste één gesprek te voeren met een lid van een ‘etnic minority’ zoals de Amerikanen dat zeggen. Ik hoorde deze week voor het eerst over deze regel. 

Het was bij een conferentie over de bestrijding van racisme in het voetballen, met de door UEFA-baas Michel Platini benoemde Clarence Seedorf als anti racisme ambassadeur. Eerlijk gezegd vroeg ik me wel af waarom zo'n regel noodzakelijk was. Een Amerikaanse professor kon het haarfijn uitleggen.

Hoewel ruim 70 procent van de spelers in de NFL zwart is, waren coaches nauwelijks te vinden. Tony Dungy was één van de weinige donkere coaches. Zijn ontslag bij de Tampa Bay Buccaneers leidde tot enorme protesten. Hoezo werd Dungy ontslagen terwijl hij met zijn team won en daarmee, gezien de kwaliteit van het team, ver boven verwachting presteerde? "Black coaches are last hired and first fired", zo werd met de zaak Dungy bewezen. Vier jaar later liet Dungy alsnog zien wat hij in zijn mars had door met Indianapolis Colts de Superbowl te winnen, de eerste African American coach in de geschiedenis van de NFL. De Rooney Rule bewees al snel zijn nut: het aandeel African Americans als hoofdcoach steeg na de invoering binnen korte tijd van 6 naar 22 procent, terwijl er niet eens een quotum is afgesproken in de Rooney Rule.  

Clarence Seedorf hield tijdens de bijeenkomst in het Olympisch Stadion, een pleidooi om de Rooney Rule ook in Europa in te voeren. Hij zei er wel bij dat er wel een verschil was met de VS. Hier houden we vrijwel geen sollicitatie gesprekken met coaches. Maar terwijl het aandeel donkere spelers significant is gegroeid de afgelopen decennia, is het op het coachingsvlak vrijwel geen groei te bespeuren. Ja, in Nederland zien we Henk Fraser en.....Menzo, Rijkaard, Ten Cate. Nog een redelijke score. In Engeland is het heel treurig. 92 profclubs, niet 1 met een coach uit een minderheidsgroep. Volgens Mourinho heeft dat niets met racisme te maken: “There is no racism in football … If you are good, you get the job.” 

Seedorf gelooft daar niets van. Het is zelfs zo erg dat een speler hem vertelde dat hij in Engeland niet eens zou beginnen aan een trainerscursus omdat hij weet dat hij als donkere ex speler nooit een baan zou krijgen in de Premier League. Ondanks ruim 20 jaar ervaring in de Premier League en ondanks zijn meer dan 80 interlands. Seedorf wilde zijn naam niet noemen, maar er zullen er ongetwijfeld meer zijn die deze beperking voelen. 

De UEFA en de KNVB zijn het met Seedorf eens. Bert van Oostveen omarmde daarom het voorgestelde Amsterdam Pact. Daarin staat onder andere dat de UEFA erkent dat etnische minderheden in coaching en management ondervertegenwoordigd zijn op het hoogste niveau van het voetballen. "Wij moedigen nationale bonden aan om, net als in de NFL, een Rooney Rule in te voeren".

Gezien de resultaten ben ik ook overtuigd geraakt van de  Rooney rule, maar om te voorkomen dat het een dode regel op papier wordt ben ik het met Seedorf eens dat het opschrijven van de regel alleen niet voldoende is. Er is ook een bewustwording nodig dat in 2014 ieder mens een eerlijke kans verdient.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen