Sportzaken5 okt '13 13:41

Munsterman: "Voetbalclub mist boot door niet aan te sluiten bij investeringsmaatschappij"

Auteur: Anne-Greet Haars

Volgens Joop Munsterman, voorzitter van FC Twente, mist een voetbalcub de boot als ze zich niet aansluiten bij een investeringsmaatschappij. "Het voetbalwereldje ziet er anders uit dan een aantal jaren geleden en het gaat razendsnel.”

Dat zegt Munsterman zaterdag in BNR Sportzaken. "Als je je in het huidige voetbalspectrum niet aansluit bij een partij die internationale contacten heeft bij clubs als Benfica, Real Madrid of Zenit St. Petersburg, dan ga je wel de boot missen."

FC Twente is op dit moment de mogelijkheden aan het onderzoeken om een samenwerking aan te gaan met de Doyen Sports Group. Ook PSV heeft banden met deze investeringsmaatschappij.

Politiek
Volgens de voorzitter begint het ermee dat banken geen geld geven. "En we hebben te maken gehad met een overheid die even 1,5 miljoen van de voetbalclubs afpakte. Iedereen maakt het jaar daarna z’n begroting en vervolgens doen ze dat nog een keer. Weet je hoeveel geld dat is voor een club als Twente? En dat schreeuwt de politie moord en brand dat we proberen ergens geld binnen te halen.”

Daarmee doelt Munsterman op het bericht afgelopen week dat PvdA-kamerlid Tjeerd van Dekken graag meer wilt weten over de constructies tussen voetbalclubs en investeringsmaatschappijen. "Vraagt Tjeerd van Dekken ook aan elk bedrijf die bij een bank leent, wie de investeerders achter de bank zijn?"

De voorzitter van Twente vindt dan ook dat Tjeerd van Dekken niet weet waar hij het over heeft. “Het verbaast me. Als je eigenaar bent van de club, is het dan anders? Vitesse heeft een eigenaar: die trekt ook investeerders aan.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen