Sportzaken8 jun '13 17:24Aangepast op 8 jun '13 22:54

'Nieuwe opzet Jupiler League is doodsteek voor Almere City en FC Eindhoven'

Auteur: Anne-Greet Haars

Edwin Lugt, toekomstig voorzitter van Go Ehead Eagles en oud-voorzitter van de Coöperatie Eerste Divisie (CED), verwacht niet dat Ajax, Twente of PSV nog spelers gaat uitlenen aan clubs uit de Jupiler League. "Dit wordt de doodsteek voor FC Eindhoven en Almere City.”

Deze drie topclubs leveren volgend jaar hun beloftenteams aan de nieuwe Jupiler League. En FC Eindhoven en Almere City hebben een samenwerkingsverband met respectievelijk PSV en Ajax.

Lugt heeft afgelopen week dan ook tegen de nieuwe opzet van de Jupiler League gestemd. “Ik begrijp dat het vanuit het medialandschap gezien interessant is om die beloftenteams van de clubs te zien. Maar ik vind het de taak van de KNVB om enige schijn van competitievervalsing te voorkomen, dat kan hier niet, dus ze hadden er niet mee akkoord moeten gaan", vertelt de toekomstige voorzitter van Go Ahead Eagles zaterdag in BNR Sportzaken. 

'Duidelijk profiel nodig'
Bob van Oosterhout, directeur van sportmarketing Triple Double, is daarentegen een enorme voorstander van de nieuwe opzet van de eerste divisie. “Ik geloof dat de Jupiler League erbij gebaat is om een duidelijk profiel te hebben. Een van de mooie dingen in de Jupiler League is het opleiden van talent. Dus het is goed dat er wordt ingezet op opleiden en daar passen die beloftenteams goed bij. Ook denk ik dat de merken van die clubs de Jupiler League extra opschudden.”

'Hoofdtribune is vol'
Ook Edward van Wonderen, algemeen directeur PEC Zwolle, is zeer positief over de nieuwe opzet. “Ik denk dat het voor de Jupiler Leauge van levensbelang is. Als Ajax bij ons op bezoek komt, dan zit de hoofdtribune vol. Mensen komen toch voor dat merk.”

Van Wonderen heeft dus wel voorgestemd afgelopen week op de vergadering. "Het is een pilot voor twee jaar en laten we dan kijken hoe we ervoor staan."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen