Sportzaken1 jun '13 18:48Aangepast op 1 jun '13 19:13

BNR Sportzaken | Teun de Nooijer

Auteur: BNR Webredactie

Humberto Tan presenteerde zaterdag de eerste aflevering van het nieuwe programma ‘BNR Sportzaken’. Te gast was oud-hockey-international Teun de Nooijer.

De Nooijer zette afgelopen weekend definitief een punt achter zijn indrukwekkende carrière. Met vier olympische medailles (twee keer goud, twee keer zilver)  en talloze andere prijzen op zak nam hij afscheid van zijn club Bloemendaal, waarmee hij 20 jaar lang uitkwam in de hoofdklasse. Afgelopen zomer tijdens de Olympische Spelen in Londen nam hij al afscheid van het nationale team. Wat gaat 'de Johan Cruijff van het hockey' nu doen? En hoe kijkt hij terug op zijn carrière?

Oud-international Teun de Nooijer gaf bij Humberto Tan aan dat hij een carrière als hockeycoach wel ziet zitten. "Het begint heel logisch te voelen dat het die kant op gaat", zei De Nooijer zaterdagmiddag in BNR Sportzaken met Humberto Tan.

Volgens De Nooijer heeft deze wens ook te maken met de rol die hij heeft gespeeld in de eindfase van zijn carrière. "Je krijgt dan als speler steeds meer een coachende rol." De Nooijer weet nog niet wanneer hij coach zal worden, maar hij zal beginnen bij de jeugd. Dit weekend gaat hij daarover in gesprek met zijn club Bloemendaal.
 

Naast Teun de Nooijer ontving Humberto Tan de volgende gasten in BNR Sportzaken:

- Bob van Oosterhout, directeur van sportmarketingbureau Triple Double, sprak Humberto over de waarde van traditie versus financiële winst, zoals bij Thialf of De Kuip.
- Aankomende week beklimmen duizenden deelnemers de Alpe d'Huzes om geld op te halen voor de stichting KWF Kankerbestrijding. Eén van hen is BNR's Thomas van Zijl.
-
Elke week zal een jonge talentvolle sporter met een pitch proberen geldschieters te verleiden tot het bieden van financiële ondersteuning. Zaterdag: tennisser Egbert Weverink.
- Harold Zwarts, sportmarketeer bij Trefpunt, nam de marktwaarde van een club, speler of hele sector onder de loep: wat is het effect van een kampioenschap?
- Sportredacteur Anne-Greet Haars nam samen met Humberto de grote, mooie en opvallende sportverhalen uit de weekendkranten door.

Luister elke zaterdag naar BNR Sportzaken, van 12:00 tot 13:00 uur.
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen