Startup8 sep '15 16:45

8 september | Nederland als startup-Walhalla

Auteur: BNR Webredactie

Nederland moet één groot startup paradijs worden als het aan ambassadeur Neelie Kroes ligt. Haar missie is dat ons kikkerland in de top-3 van Europa komt te staan.

Daarom is het handig om de cijfers er even bij te pakken, want hoe gaat het dan nu? We nemen ze door met Samir Saberi, mede-oprichter van StartupJuncture.

Promo in Israël
En minister van Economische Zaken Henk Kamp en partijgenoot Neelie Kroes zijn deze week in Israël en Palestijnse gebieden om Nederland te promoten als startup-hub. Het belang van jonge bedrijven is in de Haagse politiek goed doorgedrongen. Tweede Kamerlid voor de VVD, Anne-Wil Lucas, stelde zelfs een speciale agenda op voor start-ups. Wat heeft ze tot nu toe waar kunnen maken? Ze is bij ons te gast.

Startups
Seamore met de zeewierpasta, Poopy Cat met innovatieve kattenproducten en CTRL Eyewear met een revolutionaire wielrenbril. Dat zijn de drie startups die we komend half jaar in ons programma gaan volgen. Wat maken zij mee? Willem Sodderland, founder van Seamore, vertelt over zijn onderhandelingen met investeringsfonds Aqua-Spark.

BNR Startup: iedere dinsdag om 19:00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen