Friday Move18 nov '11 15:32

Ca$h-karaoke | Dit was mijn club [video]

Auteur: Saskia van Huijgevoort

Thank God it's Friday! Jasje uit, biertje in je hand en even terugblikken op een succesvolle week. Om alvast in de stemming te komen, neemt BNR wekelijks het nieuws door in de Ca$h-karaoke.

Deze week hebben we "Mijn Club" van Jiskefet ietswat verbouwd. Klik op play en zing mee:

Songtekst:
Ik was toch een grote jonge jongen, toen ik werd uitgeselecteerd. Of ik de vergadering wilde bezoeken, de club had me geïnformeerd. Toen ik thuiskwam en het hoorde, stonden de haren in mijn nek en mijn vrouw kreeg natte ogen, ze vonden het allemaal te gek. En wat denk je, hij werd gekozen, bij mijn club uit  Amsterdam voor ik wist was mocht ik niets meer was het hek echt van de dam.

Dit was mijn club, mijn ideaal, dit was de mooiste club van allemaal. Hier lag mijn hart, mijn vreugde, mijn verdriet, het kan dooien, het kan vriezen, we kunnen winnen of verliezen, maar een beet're club dan deze was er niet.

We speelden een verloren wedstrijd, door die achterbakse coup, de absolute climax in de historie van de club. Ik viel uit naar de commissarissen want dit viel me toch rauw op mijn bord. Ik was koud terug van een verjaardag, of ik werd binnen deze Raad grofweg onderuit gesjord.

De media heeft gekozen.  De kampen zijn verdeeld. En ik weet, een welgemikte trap. En is weer een ander beeld

Dit was mijn club, mijn ideaal, dit was de mooiste club van allemaal. Hier ligt mijn hart, mijn vreugde, mijn verdriet, het kan dooien, het kan vriezen, we kunnen winnen of verliezen, maar een beet're club dan deze was er niet.

Ik was gevangen in de stilte, mijn hart dat klopte in mijn keel. Ik deed vijf passen terug en dacht: als ik deze kans verspeel.

Commentator: (hij gaat hem zelf nemen, ja, het is natuurlijk maar de vraag of dat een verstandige beslissing is in deze fase van de strijd, daar kan je over discussiëren. nou, daar gaat 'ie...nee..hoge ogen, kans verkeken)

Ik wilde weg, er niet meer zijn, ik wilde terug in moeders' schoot. We verloren, de finale, en het liefste was ik dood.

Alleen mijn vader, ja die laat op een verloren zondagmiddag zijn vrienden mijn plakboek nog wel eens zien. Ja, en dan zit 'ie maar op te geven over hoe een goeie ik had kunnen worden. Ja, hij zegt als die coach mij als debutant die strafschop niet had laten nemen, dan was het allemaal heel anders afgelopen. En dan begint 'ie gewoon te huilen, dan zie ik de tranen langs zijn wangen lopen

Toch gaan ik vaak nog kijken, maar dan zit ik in vak C. En dan schreeuw ik, en ik geniet ik en zing ik luid en duid'lijk mee:

Dit is mijn club, mijn ideaal, dit is de mooiste club van allemaal. Hier ligt mijn hart, mijn vreugde, mijn verdriet, het kan dooien, het kan vriezen, we kunnen winnen of verliezen, maar een beet're club dan deze is er niet.

Dit is mijn club, mijn ideaal, dit is de mooiste club van allemaal.

Hier ligt mijn hart, mijn vreugde, mijn verdriet, het kan dooien, het kan vriezen, we kunnen winnen of verliezen, maar een beet're club dan deze is er niet. Maar een beet're club dan deze is er niet.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen