Friday Move6 jan '12 17:25Aangepast op 6 jan '12 17:45

CEO van KPN: Smits kon haar ei niet kwijt

Auteur: Saskia van Huijgevoort

"We hebben begin van het jaar een nieuwe topstructuur ingevoerd. Carla kon haar ei daar niet in kwijt. Daarom is ze weg. Uiteindelijk was dat mijn verantwoordelijkheid want ik was de baas van het bedrijf", zegt Eelco Blok, CEO van KPN, vrijdag in The Friday Move.

"De discussie gaat over hoe wij het bedrijf runnen en daarom is ze opgestapt", zegt hij.

Onverwachte beslissing
KPN verkeert in zwaar weer. Het vertrek van de financiële topvrouw, dat afgelopen dinsdag werd aangekondigd, is het zoveelste incident sinds het aantreden van Blok. De CEO volgde in april vorig jaar de toen alom geprezen Ad Scheepbouwer op.

Wat de exacte reden van haar vetrekt was wist Blok niet. "Ik heb niet gemerkt dat ze haar werk niet goed deed: ze was een hele goede."

"Het was een onverwachte beslissing van Carla Smits om weg te gaan. Als je naar de laatste events kijkt vind ik dat we er alles aan gedaan hebben wat we kunnen doen", zegt hij in de BNR Friday Move.

Zwaar weer
"We hebben afgelopen periode wind tegen gehad. Ik heb vertrouwen in het huidige team en gaan nu verder met de nieuwe top structuur", zegt hij.

Over de dalende aandelenprijs van KPN maakt Blok zich geen zorgen. "De aandelenprijs heeft afgelopen dagen een deukje opgelopen. Ik ga nu niets vertellen over onze strategie volgend jaar om het vertrouwen van de belegger terug te krijgen, dat kunt u toch wel begrijpen. Dat wij helder moeten communiceren op 24 januari, dat is heel erg helder", zegt Blok.

Gerelateerde artikelen