Friday Move7 mrt '12 18:52Aangepast op 7 mrt '12 19:33

Schuldencrisis, werken en huishoudboekje

Auteur: Jesper Bekkers

Oud-minister Willem Vermeend komt vrijdag 9 maart langs in The Friday Move. Wilfred Genee praat met de hoogleraar Europees fiscaal recht en fiscale economie aan de Universiteit van Maastricht over de economische actualiteit.

Wilfred Genee kijkt met Vermeend naar de problemen in de Eurozone. Komt het einde van de Griekse schuldencrisis dichterbij nu dertig private partijen akkoord zijn gegaan met een schuldenruil? Deze ruil maakt deel uit van het tweede steunpakket aan Griekenland.

Flexibele arbeidsmarkt

Daarnaast praat Wilfred Genee met Vermeend over de flexibilisering van de arbeidsmarkt. Deze week werd bekend dat het aantal vaste contracten is gedaald met 97 procent. Dat blijkt uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV over de vacaturemarkt. Welk effect heeft zo'n flexibele arbeidsmarkt op de lange termijn?

Huishoudboekje

In het Catshuis wordt druk gesproken over nieuwe bezuinigingen. Willem Vermeend was staatssecretaris van Financiën in de twee Paarse kabinetten. De laatste twee jaar (van 2000 tot 2002) was Vermeend minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hoe zou Vermeend het Nederlands huishoudboekje weer op orde brengen?

Hou deze site en ons twitter-account @BNRfridaymove in de gaten voor de andere gasten!

Tot vrijdag!


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen