Friday Move26 apr '12 15:49

Friday Sport | "Ik word geen trainer meer"

Auteur: Jesper Bekkers

Foppe de Haan wil geen trainer meer worden van een voetbalclub, toch werd hij vier weken bondscoach van de eilandengroep Tuvalu. Wilfred Genee praat met Foppe de Haan over zijn uitstapje naar de archipel in de Grote Oceaan.

Foppe de Haan was jarenlang actief als trainer van sc Heerenveen en bovendien maakte hij Jong Oranje tweemaal Europees kampioen. Toch koos hij er vorig jaar voor om vier weken bondscoach te worden van de eilandengroep Tuvalu, wat naar verwachting over 50 jaar in de golven verdwenen is.

SC Heerenveen
De Haan was van 1985 tot 2004 in dienst van sc Heerenveen. Hiermee werd hij de langstzittende trainer bij dezelfde club in het Nederlands betaalde voetbal. Met de club haalde hij twee keer de KNVB-bekerfinale in 1993 en 1997. Daarnaast kwalificeerde de Friezen zich in 2000 voor de Champions League. Na het seizoen 2003-2004 vertrok Foppe de Haan als trainer van de club.

Sc Heerenveen heeft Foppe de Haan nooit los kunnen laten. De Haan houdt zich bij de club bezig met coaching, begeleiding en ontwikkeling van toptalenten. Daarnaast leidt De Haan jeugdtrainers op voor sc Heerenveen.

Foppe de Haan komt vrijdag 27 april naar The Friday Move. Hou deze site en ons twitter-account @BNRfridaymove in de gaten voor de andere gasten!

Tot vrijdag!

Gerelateerde artikelen