Travel13 dec '12 16:11Aangepast op 19 dec '12 13:15

Kerst vieren kan ook anders

Auteur: Pieter van den Akker

Verlangt u ieder jaar ook stiekem naar een andere kerstmis dan weer met die boom en die familie en al dat eten? Het kan ook anders!

En gelukkig viert de hele wereld Kerst, dus u hoeft het feestje hoe dan ook niet te missen, ook niet als u het liefst heel ver weg wil. Redacteur Elfanie toe Laer dook in de kerstwereld.

Ibiza
"Aan kerst kunt u de komende weken niet ontsnappen. Dus kunt u er maar beter het beste van maken. Er zijn bestemmingen die misschien niet zo voor de hand liggen, maar best interessant zijn. Wat dacht u bijvoorbeeld van Ibiza, want, heus, ook daar is een kerstmarkt."

"Wat je steeds meer ziet is dat er kerstmarkten zijn. Bijvoorbeeld op de boulevard aan de rand van de oude stad van Ibiza-Stad is een grote kerstmarkt, compleet met een mooi versierde kerstboom", weet Rob Mensinga van Ibiza 365.

Sneeuw
Daarvoor hoeft u het dus niet te laten. Vorige winter heeft het eventjes gesneeuwd op Ibiza, maar dat was min of meer een unicum. Normaal gesproken is het er rond Kerstmis zo'n 19 graden. Vorig jaar verorberde Mensinga zijn kerstdiner nog op het strand aan een lange tafel met heel veel vrienden.

En wie ook met lente-achtige temperaturen toch de winter wil ervaren; ook dit kan op het eiland: "Tot mijn verbazing is er in Ibiza-stad wel een ijsbaantje", zegt Mensinga. "Schaatsen heb ik hier nog nooit kunnen vinden, maar blijkbaar zijn er wel mensen met schaatsen, want het baantje wordt nog gebruikt ook."

Botanische tuinen
Dat u het weet. En er is meer in de wereld die zich overgeeft aan kerst. Zo zou u kunnen afreizen naar Orlando, waar in Disneyworld Mickey's Very Merry Christmas Party wordt gevierd. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor Singapore. "Daar kunt u in de botanische tuinen genieten van 300 bijzondere bomen die deze weken worden omgetoverd tot kerstbomen", vertelt onze redacteur.

Radiomast
Over kerstbomen gesproken: een andere vraag die wereldwijd speelt, ieder jaar weer in december, is: wie heeft de grootste? Is het de Italiaanse provincie Umbrië, die zo'n prachtig verlichte boom uitlicht tegen een berghelling? Of moeten we toch naar Rio de Janeiro waar op een eilandje voor de kust een gigantische boom ronddrijft met eindeloos veel knipperende gekleurde lichtjes? Of hoeven we helemala niet zo ver weg en kunnen we ook even met de auto over de A2 tuffen en bij Polik naar de tot kerstboom getransformeerde radiomast kijken om de grootste te zien?

Nou ja, u merkt het: de mogelijkheden zijn eindeloos en de bomen zijn allemaal gigantisch en mooi.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen